13.12.06

τα "τερατάκια"

Αυτές τις μέρες έχω αναλάβει μία υποχρέωση στην ξαδέρφή μου, που έπρεπε να ανέβει για μερικές μέρες στην Αθήνα, γιά κάποιο πρόβλημα υγείας της. Βλέπετε, στην επαρχία, μόνο να πεθάνουμε μπορούμε... Μεγαλώνει μόνη της 2 αγοράκια 10 και 12 χρονώ...
Υποσχέθηκα λοιπόν, να τα φροντίσω στα διαβάσματα τους, αφού για τα υπόλοιπα θα φρόντιζε η αδερφή της...
Είναι 2 απογεύματα λοιπόν, που πηγαίνω εκεί και μελετάμε... Δηλαδή ένα χάος... Δεν έχω σχετική εμπειρία με παιδιά και με "κοροιδεύουν" ασύστολα τα σκασμένα... Προχτές, ήταν 11 η ώρα πιά και έφευγα και μου λέει μεγάλος: "θεία έχω και θρησκευτικά ακόμα, αλλά δεν με πειράζει θα πάω αδιάβαστος! Δε θα με σηκώσει ο δάσκαλος!!!" τι του λες εκείνη των ώρα... τίποτα, απλά μία συμβουλή - προσπάθησε να μην αφήνεις κενά τουλάχιστον για να μπορείς να προχωρήσεις... Χθες βράδυ μας πήγε μέχρι τις 12.30 αφού μέχρι τις 8 δεν μπορούσαμε να τα μαζέψουμε από το καλτσέτο... και είχαμε και διαγώνισμα επανάληψη μαθηματικά 6ης Δημοτικού... "θεία φτιάξε μου προβλήματα να τα λύνω"... τι να κάνω, παράλασσα τις εκφωνήσεις από το βιβλίο και τους αριθμούς και φτιάχναμε ασκήσεις... και το "ατιμούλι" ήταν πάνσωστο... μακάρι να προλάβαινα (αφού κουτούλαγε πια από τη νύστα) να του έλεγα και παραμυθάκια από τη θεωρία των αριθμών- φυσικούς αριθμούς κάνουν τώρα, να γοητευτεί περισσότερο... Το θέμα είναι, ότι του άρεσαν πολύ οι παραλαγές μου στις ασκήσεις, και θα τις δείξει στο δάσκαλο σήμερα... που τυχαίνει να είναι παιδικός φίλος και γείτονας, δηλαδή να με συναντήσει στο φούρνο και να γελάμε... Όσο για το μικρό, στις 11 μου είπε ότι έχει "σκέφτομαι και γράφω" και ήθελε να τον εμπνεύσω πρώτα και μετά να σκεφτεί και να γράψει... Ε! μετά δεν άντεχα άλλο... πήγα στο μπαράκι- στέκι μας για ποτό...
Και σήμερα έχουμε να διαβάσουμε για το διαγώνισμα επανάληψης στην ιστορία της 4ης...

Περαστικά μου!!!

10 σχόλια:

αλκιμήδη είπε...

Που πήγε καλέ το άλλο το ποστίδιο;

Μια χαρά τα βρίσκω τα ανηψακια σου. Παίδεμα κι αυτό με τα διαβάσματα όμως.
Καλή συνέχεια και περαστικά στη ξαδέρφη σου

allmylife είπε...

ευτυχώς!!!
τα δικά μου είναι μικρά...
απαπααά
κουράγιο Υφάντρα μας - και περαστικά στην ξαδέρφη και από μένα.

kyriayf είπε...

γεια σας! γεια σας! μόλις γύρισα από το φούρνο και είδα το δάσκαλο... ο μικρός τα πήγε τέλεια στα μαθηματικά και με παρακάλεσε να τον "στρώσω" λίγο γιατί είναι κρίμα το μυαλουδάκι του να παει χαμένο... αύριο έχουμε διαγώνισμα στη "γλώσσα"! hilfe!!! η εγχείρηση της ξαδέρφης πετυχε- όλα καλά!!!

αλκιμήδη ποιό ποστίδιο έχασες;
τα ανηψάκια δίνουν ζωή και μου κάνει καλό αυτό... περιμένω να πάει σχολείο και η σκ@τούλ@ του αδερφού μου (το Μάρτη θα γίνει 3!) για να διαβάζουμε... ήδη κάνει επιδορμές στη βιβλιοθήκη και με υφος μεγάλης κάθεται στον καναπέ και διαβάζει σαν την "τεία"... σήμερα μου έλεγε στο τηλ. ότι πρέπει να φτιάξει λαδολλλίγανη και να μην ξεχάσει να βάλει τη λλλίγανη....
allmylifelila θα μεγαλώσουν και τα δικούλια σου!!! να τα χαίρεσαι και να απολαμβάνεις το μεγάλωμα τους... εγώ βλέπω μόνο τα παιδιά άλλων να μεγαλώνουν!
σας ευχαριστώ και για τις ευχές για την ξαδέρφη μου
φιλώ σας!!!

αλκιμήδη είπε...

για τις μνήμες που δε μπορείς να ξαναζήσεις
που έχουν χαθεί και δε μπορείς από αυτές να κρατηθείς

εκεί ήθελα να σου πω
φύλαξε τες μέσα σου
κράτα τη γλύκα τους
νοιώθε τη γλύκα τους
και φτιάξε άλλες
φαντάσου άλλες
κι από εκείνες πιάσου


φιλιά

kyriayf είπε...

καλή μου αλκιμήδη, οι μνήμες που με κάνουν να κλαίω... οι μνήμες που μου δίνουν δύναμη να παλεύω!!! το "σπίτι" μου θα το πάρω πίσω... τι παραπάνω να φανταστώ από ένα μεγαλείο που ζούσα... δεν ξέρω που αναφέρεσαι... αλλά εμένα το μυαλό μου πάει μόνο εκεί στο σπίτι μου που "μας το έκλεψαν οι απατεώνες"... και με στείλαν στο κλουβί... που το λένε προνομιούχο ρετιρε!!! για να μην τα πω μόνο σε σχόλιο έκανα ένα "μίνι" ποστ!!! δώστε μου δύναμη... φλκ :)))

allmylife είπε...

Υφάντρα μου, πως να σε παρηγορήσω τώρα;

να πω να κρατήσεις τις καλές σου μόνο αναμνήσεις
να πω να το παλέψεις όσο πάει
να πω πως επειδή έχεις αδικηθεί - νομοτελεικά ένας άλλος τόπος θα βρεθεί να αγαπήσεις...

Σε φιλώ

allmylife είπε...

ουπς!

kyriayf είπε...

όλη μου ζωή στα λέω στο παραπάνω!!! καλή μου! εσένα που θα σε βρώ!!! το προφίλ στον μπλόγκερ δε βγάζει πουθενα!!! είσαι μήπως ένα αγγελικό φαντασματάκι;;;

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Περαστικός ήμουν, είδα ... διαβάσματα παιδιών και κοντοστάθηκα. Μπήκα και στα σχόλια, είδα γειναικεία κουβεντούλα, σοβαρή όμως καθότι σοβαρές και οι συνομιλήτριες, κι είπα να μην πολυμπλεχτώ στα δικά τους.
Δεν ξέρω την ιστορία σου αλλά με τα λίγα που κατάλαβα, μάλλον πονεμένη μου φαίνεται. Έχεις όμως καλές φίλες είσαι κι εσύ δυνατούλα (κι ας μην το πολυκαταλαβαίνεις) και μάλλον θα τα καταφέρεις.
Καλή σας νύχτα!

kyriayf είπε...

ασκαρδαμυκτί καλώς ήρθατε! καλή βδομάδα και να μας ξανάρθετε... θα κάνουμε κι άλλη κουβεντούλα εκτός από γυναικεία και πόνο...ευχαριστώ για τις ευχές... καλημέρα!